cafebracke.com

5 Plekken om te lunchen in Utrecht

Als je ooit je eigen mening hebt gehad over de vraag of iets echt de moeite waard is of niet, dan is het logisch dat je denkt dezelfde logica toe te passen op verschillende soorten plekken. Als u ooit in Nederland bent, is er geen beter moment om na te denken over welke restaurants uw tijd, geld en energie waard zijn dan nu! De Nederlandse hoofdstad Utrecht heeft meer dan genoeg geweldige eetgelegenheden die de aandacht verdienen. Deze kleine stad heeft veel meer te bieden dan alleen geweldige foodies die van lekker eten houden (en wie doet dat niet?) dus we zijn hier om je te helpen met onze top 5 suggesties voor waar te eten in Utrecht vanaf dit moment!

Lunch Utrecht

Ontbijt/Brunch Restaurants

Het Nederlandse ontbijt is een must bij een bezoek aan Utrecht! Het is een Nederlandse traditie om uitgebreid te ontbijten met een verscheidenheid aan gerechten die gewoonlijk niet als lunch of diner worden gegeten. Probeer een van deze top 5 plekken voor Nederlandse brunches in Utrecht!

 • Cafe No. 5: Dit is het oudste en meest populaire ontbijt/brunch/lunch restaurant in de stad. Het ligt in het centrum van de stad dus je kunt er vanuit elk hotel naartoe lopen. Ze hebben ook een geweldig dagmenu waar ze de gerechten elke dag veranderen. Ze hebben ook andere soorten ontbijt zoals pannenkoeken, wentelteefjes en broodjes.
 • Back To The Roots: Als u op zoek bent naar een meer traditioneel Nederlands ontbijt met de typische gerechten uit het Noorden, moet u dit restaurant proberen. U kunt hier ook terecht voor zowel lunch als diner. Back To The Roots ligt in het centrum van de stad en is dus heel handig om te bezoeken.
 • Sten & Karel: Dit restaurant ligt in een van de oudste delen van de stad en is een echte klassieker. Ze hebben een geweldig dagmenu en serveren ook geweldige pannenkoeken, crêpes en wafels.
 • Brunch Rot: Dit restaurant is meer een fusion plek met een moderne twist. Ze serveren een geweldig brunchmenu met een verscheidenheid aan gerechten, waaronder pannenkoeken, wafels, crêpes en meer.

Lunch/Snack Restaurants

Er zijn veel goede lunch/snackrestaurants in Utrecht die de moeite waard zijn. Natuurlijk zijn er ook goede eetgelegenheden, dus bekijk zeker deze restaurants voor een heerlijke lunch in Utrecht.

 • Bistro Gaffel: Dit restaurant ligt in het centrum van de stad en is een geweldige optie voor een casual lunch. Hun menu is verdeeld in twee categorieën, het Gaffel menu en het Vies menu. Het Gaffel-menu is een dagelijkse selectie van gerechten die meestal rond de €15 kosten. Het Vies-menu heeft meer interessante en complexe items zoals gekonfijte eend, bloedworst en meer.
 • Leavim Foodie Café: Dit is een geweldige plek voor een ontspannen lunch met lekker eten en een goede sfeer. Ze hebben een grote verscheidenheid aan broodjes, wraps en salades die elke dag van 12 tot 18 uur worden geserveerd. Als u in de buurt bent, moet u zeker even langsgaan!
 • Het Taco Loco: Dit is een Mexicaans restaurant dat vlakbij het centrum van Utrecht ligt. Het is een geweldige optie voor een snelle hap in het centrum of voor een avondje uit met vrienden.
 • Sten & Karel: Dit restaurant ligt in een van de oudste delen van de stad en is een echte klassieker. Ze hebben een geweldig dagmenu en serveren ook geweldige pannenkoeken, crêpes en wafels.

Take Away/Pizzeria's

Pizza is een van de populairste gerechten ter wereld en ook in Nederland. De Utrechtse pizzascene is booming en er zijn veel goede plekken om een snelle hap en een biertje te nemen.

 • Bier & Co: Dit restaurant ligt in het stadscentrum en serveert pizza, pasta, hamburgers en meer. Ze hebben ook een grote selectie bier, wijn en schnaps.
 • Pizzacafé De Regenboog: Als u op zoek bent naar een snelle hap maar ook een leukere plek om te eten wilt, dan is Pizzacafé De Regenboog iets voor u. Deze plek heeft veel karakter en is gevestigd in een van de oudste plekken van Utrecht.
 • De Wervelhop: Dit is een pizzeria in de buurt van het stadscentrum. U kunt hun pizza's bij de take-away bestellen of binnen zitten en genieten van het uitzicht op de gracht.
 • Bol: Dit is een geweldige plek om naartoe te gaan als u traditionele pizza's uit het zuiden van Italië wilt proberen. Ze hebben een verscheidenheid aan verschillende soorten pizza's en liggen vlakbij het stadscentrum.
 • Birra Moretti: Birra Moretti is een geweldige optie voor degenen die willen genieten van een biertje bij hun pizza. Ze hebben veel verschillende soorten pizza's en bieren dus je zult zeker een combinatie vinden die je lekker vindt.
 • Pizzeria Venedig: Als je een meer traditionele Italiaanse pizza wilt proberen, dan moet je Pizzeria Venedig proberen. Dit is een geweldige plek om naartoe te gaan en ze hebben veel traditionele Italiaanse muziek spelen terwijl je eet.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een geweldige plek voor een lunch in Utrecht, dan zul je onder de indruk zijn van de verscheidenheid aan geweldige plekken die we hebben aanbevolen. Natuurlijk kun je ook de andere geweldige restaurants in Nederland bekijken.