cafebracke.com

koffie

refreshing hot cup of coffee at a cafe - koffie stockfoto's en -beelden

Het is een van de belangrijkste dranken die worden geproduceerd. Het wordt gebruikt als hoofdgerecht in de Amerikaanse traditie. branders voegen de zorgvuldig voorbereide gemalen bonen toe om een ​​zelfs bijna homogeen mengsel van bonen te vormen om de gewenste smaak te geven.

Koffie of COMFORT is de algemene term die wordt gebruikt om alle verschillende smaken van bonen te omvatten die worden gebruikt bij de bereiding van cafés. Het zijn mengsels van groene koffie, bij voorkeur van de soort Arabica, en de bonen van andere soorten zoals de Macintosh of de Vuetone. Maar de originele bonen die gebruikt worden zijn de verse bonen, justima of de rubberbonen. Deze gemalen bonen worden gekookt met vloeistoffen van verschillende kleuren om een ​​aromatische smaak te geven.

De originele bonen worden machinaal bereid in die zin dat de benodigde bonen al zijn geroosterd en de rest van de bonen in de juiste hoeveelheden in de machine worden geplaatst. Deze machines kunnen worden omschreven als hightech, duur en technologisch geavanceerd.

Technologische vooruitgang heeft de modernistische benadering van koffieproductie mogelijk gemaakt. De nodige fancy snufjes vind je niet alleen in de keuken maar ook in het laboratorium en de allernieuwste apparaten zijn er in de vorm van zetapparaten, maalmachines, machines voor het malen van hele of gemalen bonen en apparaten die de koffie bereiden voordat deze gezet wordt. Het zetproces wordt ook gekenmerkt door een thermoblokverwarmingssysteem waarbij geen koffiedik en thermostaten worden gebruikt.

De grote vraag is: hoe zet je de perfecte kop koffie?

Er zijn veel gerespecteerde merken van populaire merken van koffieproducerende landen, zoals de bonen van Mexicaanse souvenirkoffie. Dergelijke bonen worden meestal gekocht op de boerenmarkten. Hoewel oorspronkelijk geïntroduceerd als een smaakding, worden koffiebonen tegenwoordig beschouwd als een essentieel onderdeel van het Amerikaanse metabolisme.

De bonen worden door de International Commodity Body of ICA in drie groepen ingedeeld: groep 1 met de belangrijkste kenmerken van belangrijke mineralen en vitamines voor een gezond functioneren van het menselijk lichaam, groep 2 die granen omvat, inclusief speciale vitamines en mineralen die belangrijk zijn voor de volwassen mens lichaam, en groep 3 die vetten, oliën en culinaire varianten van het menselijk lichaam omvat. Ook zijn er niet al te verlegen of bevlekte bonen verkrijgbaar.

Er zijn verschillende processen om de bonen te roosteren die leiden tot de extractie van de olie. Deze olie wordt verwerkt tot olie die door het menselijk lichaam kan worden opgenomen en zo de energie levert die nodig is voor dagelijkse taken. Het is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals pillen, poeder, voedingsdranken, enz.

Tot voor kort was de meest voorkomende vorm van de koffieboon het plugtype dat ongeveer 200 – 250 gram woog. Dergelijke bonen werden aangesloten op apparaten die bekend staan ​​als gemeenschapsdozen of machines, waardoor de boon kon draaien terwijl deze in de machine draaide. Hierdoor kon de boon worden geroosterd voor een meer authentieke smaak.

tegenwoordig kan de voorkeur worden gegeven aan het type capsules, wat de consumptie ervan handiger maakt. De capsules zijn gemakkelijk mee te nemen en kunnen onderweg worden geconsumeerd. Ook leidt dit consumptieproces tot een afname van het verbruik van de olievoorraad die anders nodig zou zijn als bonen zouden worden gebrand.

Het folietype van de koffieboon is de meest delicate en wordt meestal gebruikt bij de productie van ijskoffie. De boon is ingesloten in een cilindrische stalen schaal en wordt gedurende vier uur in een fornuis geplaatst. Het resultaat is een koffie die net zo smaakt als de koffie die het dichtst bij de pot of mokken staat.

Met een koffiezetapparaat kun je dus genieten van de smaken en het aroma van de koffie als je er echt je best voor doet en ervoor zorgt dat je koffie precies goed wordt gebrand.